Aofliyiz.Biz Forumu - v 3.0Açıköğretim HakkındaAnadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Duyuruları2009 ÖSS Tercih Klavuzu ve Açıköğretim Bölümleri
Sayfa: [1] 2 3
Yazdır
Gönderen Konu: 2009 ÖSS Tercih Klavuzu ve Açıköğretim Bölümleri  (Okunma Sayısı 30181 defa)
îĺĥαη
Altın Üye

« : Temmuz 17, 2009, 09:12:23 ÖS »

ÖSYM resmi siteden indirmek için: http://osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFD4AF1EF75F7A796899C0BFC5783A0F4C

Resmi siteden indiremeyenler için alternatif bağlantı. İndirmek için: http://s2.dosya.tc/_ss2009tercihklavuzu.rar.html

Yeni Lisans Programları: (4 Yıllık)
Felsefe,
Sosyoloji,
Uluslararası İlişkiler,
Türk Dili ve Edebiyatı,
Konaklama ve İşletme Yönetimi,

Yeni Ön lisans programları ise: (2 Yıllık)
Adalet,
Elektrik Enerji Üretimi,
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık,
İşletme Yönetimi,
Lojistik,
Medya ve İletişim,
Menkul Kıymetler,
Radyo ve TV Programcılığı,
Spor Yönetimi,
Turizm ve Seyahat Hizmetleri,

Açıköğretim Lisans Bölümleri ( Tümü ) (4 Yıllık)

Felsefe – Kontenjansız Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Adana) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Ankara) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Balıkesir) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Edirne) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Erzurum) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Eskiþehir) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (izmir) – Kontenjanlı Bölüm
ingilizce Öğretmenliği (Konya)- Kontenjanlı Bölüm
Okul Öncesi Öğretmenliği – Kontenjanlı Bölüm
Sosyoloji – Kontenjansız Bölüm
Türk Dili ve Edebiyatı – Kontenjansız Bölüm
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri – Kontenjansız Bölüm
iktisat - Kontenjansız Bölüm
Kamu Yönetimi - Kontenjansız Bölüm
Maliye – Kontenjansız Bölüm
Uluslararası ilişkiler – Kontenjansız Bölüm
işletme - Kontenjansız Bölüm
Konaklama işletmeciliği – Kontenjansız Bölüm

Açıköğretim Önlisans Bölümleri (2 Yıllık)

Adalet
Ağırlama Hizmetleri
Bankacılık ve Sigortacılık
Bilgi Yönetimi – Kontenjanlı Bölüm
Büro Yönetimi ve Sekreterlik
Coğrafi Bilgi Sistemleri – Kontenjanlı Bölüm
Dış Ticaret
Eczane Hizmetleri – Kontenjanlı Bölüm
Elektrik Enerjisi Üretim, iletim ve Dağıtımı
Emlak ve Emlak Yönetimi
Ev idaresi
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi – Kontenjanlı Bölüm
Halkla ilişkiler ve Tanıtım
ilahiyat
insan Kaynakları Yönetimi
işletme Yönetimi
Kimya Teknolojisi – Kontenjanlı Bölüm
Kültürel Miras ve Turizm
Laborant ve Veteriner Sağlık
Lojistik
Marka Iletişimi
Medya ve Iletişim
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
Perakende Satış ve Mağ.
Radyo ve Televizyon Prog.
Sağlık Kurumları işletmeciliği
Sosyal Hizmetler
Spor Yönetimi
Tarım
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri – Kontenjanlı Bölüm
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler – Kontenjanlı Bölüm
Turizm ve Seyahat Hizmetleri – Kontenjanlı Bölüm
Yerel Yönetimler

Klavuzdan Açıköğretim Bölümler Resimleri:
Lisans bölümleri Tablo 4, sayfa 67
Önlisans Bölümleri Tablo 3A, Sayfa 31
Aşağıdaki resimlerede bakabilirsiniz. Resimleri okuyamıyorsanız klavuza bakmanızı öneririm.

Lisans Bölümleri

Önlisans Bölümleri

2009 ÖSYS'ye Başvuran Adaylar

« Son Düzenleme: Temmuz 25, 2009, 11:11:32 ÖS Gönderen: NoNiCK » Kayıtlı

Geçmiş Yıllardaki Sınav Sorularını Kaydetme ve Yazdırma için www.sozel.org sitesinden faydalanabilirsiniz.
NoNiCK
İsmail TORAMAN
Administrator
Altın Üye

Site
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2009, 09:58:03 ÖS »

Öss'ye giren, açıköğretim okumak isteyen arkadaşlara faydalı olur umarım.

uyusseker
Altın Üye

« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2009, 03:16:19 ÖS »

sınavsız gecıste uluslararası ılıskılerı hangı bölumler tercıh edebılır?

İnsanoğlunun değeri bir kesirle ifade edilecek olursa payi gerçek kişiliğini gösterir. paydasi da kendisini ne zannetiğini. Payda büyüdükce kesrin değeri küçülür..
îĺĥαη
Altın Üye

« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2009, 03:32:28 ÖS »

sınavsız gecıste uluslararası ılıskılerı hangı bölumler tercıh edebılır?
Tercih klavuzuna göre sınav geçiş ile sadece Tablo 3A daki bölümler tercih edilebilir. Uluslararası ilişkiler Tablo 4 te olduğu için tercih etme şansınız bulunmuyor malesef.

Geçmiş Yıllardaki Sınav Sorularını Kaydetme ve Yazdırma için www.sozel.org sitesinden faydalanabilirsiniz.
uyusseker
Altın Üye

« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2009, 10:05:50 ÖS »

ben sorumu yanlıs sormusum sanırım Cheesy
ön lısans mezunu olup sınavsız gecıs yapmak ısteyenler..ıkıncı unıversıte oluyor sanırım bu.

İnsanoğlunun değeri bir kesirle ifade edilecek olursa payi gerçek kişiliğini gösterir. paydasi da kendisini ne zannetiğini. Payda büyüdükce kesrin değeri küçülür..
arzu düzgün
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2009, 10:39:30 ÖS »

merhabalar açık öğretim baraj puan kaç acaba bilen varmı ? Benim söz 1 puanım 178,585  EA puanım 171,786 acaba aöf yi kazanmış oluyormuyum bilen varsa bilgilendiririseniz sevinirim .
îĺĥαη
Altın Üye

« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2009, 12:36:34 ÖÖ »

ben sorumu yanlıs sormusum sanırım Cheesy
ön lısans mezunu olup sınavsız gecıs yapmak ısteyenler..ıkıncı unıversıte oluyor sanırım bu.
Sizin durumunuz Dikey Geçiş oluyor. Burada iki durum var. Hazırlık okuma ve hazırlık okumadan 3. sınıfa geçme. Aşağıdaki iki linke bakıp hangi bölümden hangi bölüme, hazırlık okuyarak mı, hazırlık okumadanmı geçilir bulabilirsiniz.
MYO ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Hazırlık Programına Dahil Olmadan Üçüncü Sınıfına Doğrudan Kayıt Yaptırabilecekleri İktisat ve İşletme Fakültesi Lisans Programları: http://www.anadolu.edu.tr/aos/yonetmelikler/myo_01.aspx
MYO ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı İle Kayıt Yaptırabilecekleri İktisat ve İşletme Fakültesi Lisans Programları: http://www.anadolu.edu.tr/aos/yonetmelikler/myo_02.aspx

merhabalar açık öğretim baraj puan kaç acaba bilen varmı ? Benim söz 1 puanım 178,585  EA puanım 171,786 acaba aöf yi kazanmış oluyormuyum bilen varsa bilgilendiririseniz sevinirim .
Aof de baraj 145 dir. ( Kontenjanlı bölümler hariç ) Herhangi bir puan türünden ( Sözel, sayısal, EA ) barajı geçtiğiniz takdirde istediğiniz aof bölümüne yerleşebilirsiniz.

burcu55
Yeni Üye
*

« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2009, 12:51:52 ÖÖ »

arkadaşlar 2 yıllık bölümdeki tıbbi labratuvar teknikleri bölümünün puanı yok sizce kaçla alır bi düşünceniz varmı
îĺĥαη
Altın Üye

« Yanıtla #8 : Temmuz 20, 2009, 11:22:02 ÖÖ »

arkadaşlar 2 yıllık bölümdeki tıbbi labratuvar teknikleri bölümünün puanı yok sizce kaçla alır bi düşünceniz varmı
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri kontenjanlı bir bölüm. Kontenjan sayısı ise 100 ile sınırlı. Puanı olmaması geçen sene bu bölümü 100 kişinin seçmediğini gösteriyor. Ayrıca bölümde uzaktan eğitim sistemi var. Eğer bu sene çok kişi tercih ederse puanı yükselir, az kişi tercih ederse baraj puanıyla öğrenci alabilir. Şu durumda birşey söylemek zor.

Uzaktan Eğitim:
Bu programda dersler internete dayalı eğitim sistemi ile yürütülecektir. Programa alınan öğrencilerin bir kişisel bilgisayarı kullanma olanağına, yaygın işletim sistemlerini ve büro yazılımlarını çalıştırabilme gibi temel bilgisayar kullanım becerilerine sahip olmaları gerekmektedir. Programdaki derslerin bir bölümüne internet üzerinden katılım zorunlu olduğundan öğrencilerin öğretim süresi boyunca internete erişim olanağı bulunmalıdır. Programdaki uygulama dersleri Eskişehir’de yapılacaktır. Bu programa alınan öğrencilerden her öğretim yılında Üniversite tarafından belirlenecek miktarda sınav, kitap, basılı malzeme, yazılım, CD-ROM ve internet hizmetleri ücreti alınır. 2009-2010 öğretim yılında öğretim gideri olarak alınacak olan bedeller ilgili Öğrenci Kayıt Kılavuzu ya da Anadolu Üniversitesi web sitesinden öğrenilebilir.

glc90
Yeni Üye
*

« Yanıtla #9 : Temmuz 21, 2009, 09:34:11 ÖS »

Öss'ye giren, açıköğretim okumak isteyen arkadaşlara faydalı olur umarım.
çok teşekkürlerr.. bu yeni açılıan bölümlere çok sevindim sınavımda kötü geçince bunlara ümit bağladım..buğün anadolu ünivini aradım biraz bilgi almak için...ben eskişehre gidip orda okumak istiyordum işletme ve iktisat bölümü arakadaşlarımızın bi çoğu okuyor...ben de türk dili ve edebiyatını böyle okumak istiyordum ama buğün benimle konuşan bayan derslere giremiycemi bunun uzaktan eğitm olduğunu işletme ve iktisat bölümlerinin ortak dersleri olduğu için derslere girebildklerini söyledi büyük bi hayal kırıklığına uğradım... :(  bunun hakkında bi bilginiz var mı inanmak istemiyorum!
breathope
Yeni Üye
*

« Yanıtla #10 : Temmuz 24, 2009, 11:09:37 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar,
yeni açılan bölümlere ( felsefe, sosyoloji, turk dili,uluslararası ilişkiler.... ), 2.üniversite kapsamında kayıt alacaklarmı acaba ?
îĺĥαη
Altın Üye

« Yanıtla #11 : Temmuz 24, 2009, 11:16:08 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar,
yeni açılan bölümlere ( felsefe, sosyoloji, turk dili,uluslararası ilişkiler.... ), 2.üniversite kapsamında kayıt alacaklarmı acaba ?

Muhtemelen 2. üniversite olarakta öğrenci alacaktır.

ayşegül,
Yeni Üye
*

« Yanıtla #12 : Temmuz 24, 2009, 08:07:48 ÖS »

arkadaşlar ben açıköğr kamu 1. sınıftayım ama 6 dersten büt e kaldım    bu sen öss ye girmiştim.kamudan ayrılıp edebiyat bölümüne geçebilirmiyim?ve nasıl olacak? lütfen bilgisi olan paylaşsın..şimdiden teşekkürler...
twoche
Yeni Üye
*

« Yanıtla #13 : Temmuz 24, 2009, 10:48:23 ÖS »

ya bu çaıköğretimdeki 2yıllık adalet bölümnü bitirdikten sora hukuk fakültesine geçiş olyormu lütfen bi bilgi verin yardımcı olun..
îĺĥαη
Altın Üye

« Yanıtla #14 : Temmuz 25, 2009, 12:42:46 ÖÖ »

ya bu çaıköğretimdeki 2yıllık adalet bölümnü bitirdikten sora hukuk fakültesine geçiş olyormu lütfen bi bilgi verin yardımcı olun..
Adalet yeni bir bölüm olduğu için herkes yanlış cevap vermekten çekiniyor.
Normal 2 yıllık adalet bölümünden hukuk bölümüne geçiş yapılabiliyorsa, aof dende yapılabilir. İlerleyen zamanda daha net bilgiler açıklanacaktır. İsterseniz aof bürosunu arayarak sorabilisiniz.

Sayfa: [1] 2 3
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: