Aofliyiz.Biz Forumu - v 3.0Açık Öğretim FakültesiAnadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Duyuruları (Moderatörler: esmerani, wonderfuly)Yeni Açılan Bölümler Hakkında Bilgilendirme
Sayfa: [1] 2 3 ... 10
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni Açılan Bölümler Hakkında Bilgilendirme  (Okunma Sayısı 20138 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
îĺĥαη
Administrator
Altın Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Temmuz 27, 2009, 02:02:17 ÖS »

Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Eğitim Programları (Eczane Hizmetleri Önlisans Programı - Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Önlisans Programı - Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Önlisans Programı - Kimya Teknolojisi Önlisans Programı - Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Önlisans Programı) Duyurusu

* Bu programlarda dersler, internet üzerinden yürütülmektedir.
        * Öğrenciler derslerin bir bölümünde belli sayıda ödev teslim etmek zorundadırlar.
        * Öğrenciler Laboratuvar uygulamalarını yaz okullarında Eskişehir’de gerçekleştireceklerdir.
        * Bu programlarda eğitim ve öğretim dönemlik ve kredili sisteme göre yapılmaktadır ve Anadolu Üniversitesi Örgün Eğitim Akademik Takvimi uygulanacaktır. ( http://www.anadolu.edu.tr/ogrenci_isleri/akademik_takvim/2009_2010_guz.aspx )
        * Bu programlarda Uzaktan Eğitim Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uygulanmaktadır.
        * Programların öğretim giderleri Açıköğretim Fakültesi ‘nin diğer programlarındaki öğretim giderlerinden farklı ve daha yüksektir.
        * Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Eczane Hizmetleri programlarında staj zorunluluğu bulunmaktadır.

Dersler Hakkında Ayrıntılı Açıklamalar için Tıklayınız.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Önlisans Programı Duyurusu

* Bu programda dersler, internet üzerinden yürütülmektedir.
        * Öğrenciler derslerin bir bölümünde belli sayıda ödev teslim etmek zorundadırlar.
        * Bu programda eğitim ve öğretim yıllık ve kredili sisteme göre yapılmaktadır. Bu programlarda Açıköğretim Fakültesi Yıllık Akademik Takvimi uygulanacaktır.
        * Bu programda Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakültelerin Kredili Sisteme Dayalı Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uygulanmaktadır.
        * Programın öğretim giderleri Açıköğretim Fakültesi ‘nin diğer programlarındaki eğitim giderlerinden farklı ve daha yüksektir.
        * Bu programda staj zorunluluğu bulunmaktadır.

Program ve dersler hakkında bilgi almak için tıklayınız

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde aşağıdaki programlar açılmıştır.

* İktisat Fakültesi (Lisans)
              o Uluslararası İlişkiler
        * İşletme Fakültesi (Lisans)
              o Konaklama İşletmeciliği *
        * Açıköğretim Fakültesi (Lisans)
              o Felsefe
              o Sosyoloji
              o Türk Dili ve Edebiyatı
        * Açıköğretim Fakültesi (Önlisans)
              o Menkul Kiymetler ve Sermaye Piyasası
              o İşletme Yönetimi
              o Spor Yönetimi
              o Adalet
              o Fotoğrafcılık ve Kameramanlık
              o Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
              o Kültürel Miras ve Turizm
              o Turizm ve Seyahat Hizmetleri *
              o Lojistik
              o Medya ve İletişim
              o Radyo ve Televizyon Programcılığı

* "Konaklama İşletmeciliği Lisans Programı" ve "Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programı" programlarında staj zorunluluğu bulunmaktadır.

Programlar ve dersler hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Geçmiş Yıllardaki Sınav Sorularını Kaydetme ve Yazdırma için www.sozel.org sitesinden faydalanabilirsiniz.
NoNiCK
İsmail TORAMAN
Administrator
Altın Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2009, 02:05:03 ÖS »

Bölümlerin içerikleri hakkında bilgiler için linklere tıklamanız yeterli olacaktır.

ozlemacar
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2009, 04:28:47 ÖS »

arkadaşım bırsey sormak ıstıyorum bu aof nın bolum detayları bolumunde(tanıtımı)bölümünde türk dili ve edebiyatı bolumunu bıtıren ogrencılerın ne ısler yapabılecegı konusunda bı ıbare yok ne iş anlayamadım [kafavur]neden hiçbirşey yazmamışlar ki? bu bolumu bıtırınce ne ıs yapıcaz bız ?
îĺĥαη
Administrator
Altın Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2009, 05:45:32 ÖS »

Normal türk dili bölümünü bitirenler ne olabiliyorsa sizde onlardan olabilirsiniz. Anadolu üniversitesinin bu konuda yaptığı bir açıklama bulunmuyor.

Geçmiş Yıllardaki Sınav Sorularını Kaydetme ve Yazdırma için www.sozel.org sitesinden faydalanabilirsiniz.
ceinh
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2009, 11:42:13 ÖS »

merhaba ben 2008 de yerleştirildim ancak bazı nedenlerden dolayı okulumu bıraktım 2009 da tekrar girdim (puanım düşmesine rağmen ) bu sene açıköğretim kontenjansız bölüm uluslararası ilişkiler yazarsam 2010 da hazırlanıcam tekrar sınav için puanımı etkiler mi kırılır mı hüsran yaşamak istemiyorum gerçekten tedirginim  bu konuda bu bölümü de çok istyorum doğru bir bilgiyi nerden edinebilirim ?
îĺĥαη
Administrator
Altın Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2009, 12:13:37 ÖÖ »

Açıköğretim puanınızı etkilemez. 2010 Öss sınavına puanınız kırılmadan girersiniz.

ceinh
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ağustos 01, 2009, 12:19:38 ÖÖ »

Teşekkürler   bişi daha sorucam yüzsüzlük edip    peki şimdiki tercih değilde ikinci ek kontenjanlarda  da yapabiliyor muyum bunu merak ettim . bunu neden sorduğuma gelince  ek kontenjanlar için de tercih yapmayı düşünüorum şimdi ilk tercih yaptığımda ikinci ek kontenjan hakkım olup olmayacağını bilmiyorum 
îĺĥαη
Administrator
Altın Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ağustos 01, 2009, 09:12:25 ÖS »

Ek kontenjanlar ilede aof bölümünü tercih edebiliyorsunuz.
İlk kontenjanlarda aof 'ye yerleşmiş olsanız bile ek kontenjanlarda tercih hakkınız oluyor. Siz yinede açıköğretimi ek kontenjanlarda son tercihinize yazın. Açıkta kalmazsınız.

mobidik
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Ağustos 02, 2009, 11:01:01 ÖS »

acık ogretım 2yıllık dıs tıcaret bolunumun derslerı  üni de verılıo dıe duydum dogrumudurr???*

yahooo:D
sevda_sevdalinka
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2009, 02:47:50 ÖS »

slm ben bişey sormak istiyorum.. AÖF de açılan bu bölümlere illakide bu seneki öss puanlarıylamı kayıt yaptırmak şartmı.. ben 2007de girmiştim myo ya yerleşmiştim şimdi mezunum yani össyede girmedim bu sene böyle bşey olduğnu bilmiyordum acaba benmde kayıt yaptırma gibi hakkım varmıdır.. ve soruma bugün cevap verilebilirmi acaba..Huh
vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim
îĺĥαη
Administrator
Altın Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2009, 06:49:12 ÖS »

slm ben bişey sormak istiyorum.. AÖF de açılan bu bölümlere illakide bu seneki öss puanlarıylamı kayıt yaptırmak şartmı.. ben 2007de girmiştim myo ya yerleşmiştim şimdi mezunum yani össyede girmedim bu sene böyle bşey olduğnu bilmiyordum acaba benmde kayıt yaptırma gibi hakkım varmıdır.. ve soruma bugün cevap verilebilirmi acaba..Huh
vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim

2. ünivesite olarak okuyabilirsiniz. 2. üniversitede sınava girmenize gerek yoktur. Geçen seneki 2. ünivesite açıklamalarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. ( Bu yılki açıklamalar henüz yayımlanmadı. )
http://www.aofliyiz.biz/?mrt=verilerayrinti&verix=ikinci_universite

Kemal356
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2009, 02:47:35 ÖS »

Arkadaşlar   yeni açılan bölümlerle ilgili  örneğin türk dili edebiyatı öğrtmeni   olmak isdeyn varsa önce  bitiricek okulu sonra tezsiz yüksek lisans ve ayrıca kps  sınavına girip  kazanması gerekiyormuş Basında haberlerde bu haber çok çıktı 
enes54
Gümüş Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2009, 03:51:05 ÖS »

o tezsız o dedıgın sey formasyon degıl mı?
Kemal356
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Ağustos 11, 2009, 01:06:59 ÖS »

vall formasyon olup olmadığını  bilmiyorum haberlere öğrendimi yazdım bak ayrıntı böle

Açık Öğretim'e öğretmenlik şansı
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bu yıl ilk kez felsefe, sosyoloji ile Türk dili ve edebiyatı bölümlerine öğrenci alacak. ÖSS'de 165 puan alanlara böylece öğretmenlik yolu açılıyor.
Yazı Boyutu 10 12 14 16 

ÖSS tercih formlarının teslim süresi yarın sona erecek. Ancak henüz tercih formunu teslim etmemiş binlerce öğrenci bulunuyor. Özellikle de puanı istediği bölüme yetmeyen öğrenciler açıkta kalmamak için Açıköğretim Fakülteleri'ni (AÖF) tercih edip etmemekte kararsız.

ÖRGÜN EĞİTİMDE 300 PUAN

Öğrenciler, özellikle bu sene AÖF bünyesinde açılan felsefe, sosyoloji ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerini mercek altına aldı. Öğrencilerin söz konusu bölümleri örgün eğitimde okumak istemesi halinde 2008 yılı yerleştirme puanlarına göre 300 puanı aşmaları gerekiyor. Açık Öğretimin tercih edilmesi halinde ise 165 puan barajını aşmak yeterli oluyor. Söz konusu bölümleri bitiren öğrencilerin tezsiz yüksek lisans yapmak şartı ve KPSS'yi de kazanmaları halinde öğretmenlik için önlerinde bir engel bulunmuyor.

TERCİH FORMLARI YARIN TESLİM

2009 ÖSS tercihini yapan adayların yarın formlarını teslim etmesi gerekiyor. Adaylar, formları internetten veya başvuru merkezleri aracılığıyla ÖSYM'ye gönderebiliyor. Tercihlerini başvuru merkezleri aracılığıyla yapacak adayların, randevu alması ve bizzat gitmesi gerekiyor. Adaylar, 24 yükseköğretim programını tercih edebilecek. ÖSYM, yerleştirme sonuçlarını ağustosun ortalarına doğru açıklamayı planlıyor.

http://www.samanyoluhaber.com/h_309409_acik-ogretime-ogretmenlik-sansi.html
îĺĥαη
Administrator
Altın Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Ağustos 11, 2009, 11:24:26 ÖS »

Resmi olarak duyuru yapılmadığı sürece haberler sadece duyduklarını uydurur. Yukarıdaki haberde dikkat ederseniz 165 puan barajından bahsetmiş. Tüm haberlerde 165 barajından bahsediyorlar. Bir tanesi bile açıp klavuza baraj puanı kaç acaba diye bakmıyor.
Açıköğretim 2 ve 4 yıllık tercih barajı 145 tir. Resmi klavuzda yazar.
Bu arada tercih sonuçları yarın 9.30 da açıklanacakmış. Umarım herkes istediği bölüme yerleşir.

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: